18 Kasım 2012 Pazar

"GELİNCİĞİN DÜŞÜ"


Ankara Barosu, psikolojik veya fiziksel şiddete uğrayan kadın mağdurların; 
‘’yanında yer alacağız, davalarının gözlemcisi, takipçisi ve avukatı olacağız’’ diyerek Nisan 2011’de ‘’ GELİNCİK PROJESİ ‘’ adını koyarak bir kadın hareketi başlattı. Ankara’dan başlatılan bu proje , tüm Türkiye’de ki şiddet mağduru kadınların yanıbaşında olmayı amaçlayan bir Türkiye Projesi’sidir. 

 Gelincik Projesi kapsamında bugüne kadar bir çok etkinlik gerçekleştirildi, gelecek için de için çeşitli etkinlikler tasarlanmaktadır.
 
"25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma Mücadele Günü" 'nde “Gelincik Elçileri Kadınlar” olarak “Gelinciğin Düşü’’ isimli bir etkinlik gerçekleştirilecektir.
 
 Ankara Barosu, Bilkent Sanat Sokağı ve Hikmet Çetinkaya Resim Atölyesi tarafından ortaklaşa düzenlenecek etkinlikte sanata gönül vermiş kadınlardan oluşacak “Gelincik Elçileri 100 Kadın” aynı anda plastik sanatların tüm dallarında (resim, heykel ve seramik) tekniğin, malzemenin ve konunun serbest olduğu bireysel olarak canlı performanslar yapacaktır. Ortaya çıkacak çalışmalar ile Gelincik Projesi’ne destek sağlanacaktır.
 
  25 kasım 2012 Pazar günü saat 13.00 de – Bilkent Center Alışveriş Merkezi Sanat Sokağı –Ankara’da KADINA ŞİDDETE HAYIR baskılı t-shirtlerin hediye edileceği,   bir şölen havası içinde gösteri dünyasından bazı sanatçıların katılımı ve değişik aktivitelerle gerçekleşecektir.

 ‘’Gelincik Elçisi’’ olarak ‘’Gelinciğin Düşü’’ etkinliği’nde yer almak isteyen dostların, 22 Kasım 2012 tarihine kadar http://facebook.com/sukranist veya sukranist@gmail.com adreslerinden yararlanarak başvuru yapmaları gerekmektedir.

  ‘’Gelinciğin Düşü’’ Etkinliği Düzenleme Komitesi; Ankara Barosu Gelincik
Merkezi - H.Çetinkaya Resim Atölyesi,  Şadan Tutumlu, Şükran İstanbullu,
Meltem Banko, Çetin Uyan'dan oluşmaktadır. 
 
" Gelincik Projesi " ile ilgili tüm detaylara aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz..
 
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder