15 Kasım 2012 Perşembe

"BİENAL'DEN YANSIMALAR"

 

"RESSAM TOMURCUKLAR.."


Özel Tomurcuk Kooperatifi Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nin resim atölyesindeki öğrencilerimiz ile II.İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienal'in de workshop çalışmamızı Beşiktaş Mustafa Kemal Kültür Merkez'in de gerçekleştirdik.

Tomurcuk Ressam'larımız, workshop çalışmamızda ağırlıklı olarak; tuval üzerine akrilik ve yağlıboya performanslarını sergilediler.

Tomurcuk yöneticileri, velilerimiz, eğitmen arkadaşım Esra Şentuna ve çocuklarımız ile bienal sergilenen çalışmaları birlikte inceledik.

Eğitmen arkadaşım ile çalışmalarımızın temelini; çocuklarımızın çalışmalarını daha geniş bir vizyona taşımak, dört duvar arasında bir atölyede çalışmanın ötesine çıkartmak oluşturuyor. Belli sınırlar dahilde boyamanın dışına çıkıp, özgürce iç dünyalarını yansıtabilecekleri bir bakış açısına ulaşmaları için fırsatlar vermek düşüncesi ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Mekanize edilmiş toplumsal yaşantımızda; sınıflandırılmış kadınlar, erkekler, çocuklar, gençler v.s. tanımlarından sıyrılıp, birey olma bilincine ulaşılması gerektiği fikrinin izlerini taşımaktaydı Bienal'deki temalar ve eserler....

Tomurcuk Ressamlarımızı içten dileklerim ile kutluyorum. Son derece güzel bir çalışmaya imza attılar bugün..)

Tüm sanatsever dostlarımızı, 21.11.2012 çarşamba günü saat: 10:20-12:40 arasındaki
workshop çalışmalarımıza bekliyoruz.



 
"Ressam Tomurcuklar"













http://www.cocukgenclikbienal.org/

1 yorum:

  1. Harika bir çalışma olmuş. Yakından görme imkanım olamasa da resimlerden ne kadar kaliteli bir iş olduğu ortada. Herkesin yüreğine sağlık....

    Sevgilerim ile,
    Özlem Özkan

    YanıtlaSil