25 Haziran 2013 Salı

TAKSİM GEZİ PARK DİRENİŞİNE
“DURAN RESSAM” DESTEĞİ……


22 Haziran 2013 Uluslararası İstanbul Suluboya Çalıştayı Atanur Doğan Demostrasyonu Kadıköy Şirket-i Hayriye Sanat Galerisi’ nde gerçekleştirildi.
Sanatçı, Türkiye’nin değerli ozanlarından Aşık Veysel’in portresini sanatseverlerin katılımı ile canlı performans olarak çizerken, suluboya ve teknikleri hakkında bilgiler aktardı.
 

 
Sanatçı çalışması sırasında Türkiye’nin son günlerde yaşadığı sürece de duyarsız kalmadığını,  destek olduğunu yaptığı konuşması ile katılımcılarla paylaştı. 
Doğan’ın canlı performansı sırasında “DURAN RESSAM” eylemine başlaması sırasında salonda konu ile ilgili kısa bir görüş bildirgesi okundu. 
 “31 Mayıs 2013 tarihinde başlayan Taksim Gezi Parkı olayları hepimizin bildiği üzere toplumsal bir birikimin patlamasıdır. 
Temel özgürlüklerin kısıtlanması başbakanın her konuşmasındaki sert ve yapıcı olmayan üslubu, insanların yaşam tarzına yönelik baskılar, toplumu kutuplaştıracak girişim ve söylemler, göstericilere yapılan orantısız müdahaleler, yaralanan, ölen vatandaşlarımız... 
Halen, temel hak ve özgürlükler ile hukuk çerçevesinde başlatılmış olan “DURAN ADAMLAR” protestosu devam ediyor ve bu uygulama sadece Türkiye’de değil dünyanın pek çok ülkesinde desteklenmektedir. 
Bu bağlamda Uluslararası Sanatçımız Sn. Atanur Doğan’da İstanbul Suluboya Çalıştayı projesi bünyesinde yapılan bu protestolara  destek olmak amacı ile “DURAN RESSAM” olarak sürece destek olmaktadır.”
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder