26 Haziran 2013 Çarşamba

 
    İstanbul Suluboya Topluluğu&Tomurcuk Vakfı  
Atanur Doğan İstanbul Suluboya Çalıştayı 2013
İstanbul Kadıköy Şirket-i Hayriye Galerisi, 21 Haziran-01 Temmuz 2013 tarihlerinde  "Atanur Doğan Suluboya Çalıştayı"na ev sahipliği yapmaya başladı.
22 Haziran günü Sanatseverler, Fırat Ün.Eğitim Fak.Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Bşk.Yrd. Yaşar Sabri Şanlı’nın “Türk Resim Sanatında Suluboya’nın Yeri ve Önemi” konulu sunumunun ardından Uluslar arası Suluboya Sanatçımız Atanur Doğan’ın demostrasyonu izleme fırsatını yakaladılar.  
 


Fırat Ün.Eğitim Fak.Güzel Sanatlar Eğitimi
Bölüm Bşk.Yrd. Yaşar Sabri Şanlı
 

Sanatçı Atanur Doğan; İstanbul’da son günlerde yaşanan üzücü olaylara tüm projeye destek veren sanatseverler, kalabalık izleyici topluluğu ile beraber “DURAN RESSAM” olarak demostrasyonu sırasında destek verdi. 




İstanbul Suluboya Topluluğu&Tomurcuk Vakfı yetkilileri; son günlerde yaşadığımız üzücü olaylardan dolayı; çalıştaydaki yemek, konser v.s. programları iptal ettiğini sanatseverlere daha evvelden ilan etmişti.
 
 
Sanatçı Atanur Doğan'a Teşekkür plaketi
Tomurcuk Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Zafer Gürdal
tarafından verildi.
 
  
 
Sanatçılar ödül töreni ve kokteyl programına katılan sanatseverler ile İstanbul Suluboya Topluluğu’nun ve Tomurcuk Vakfı’nın ortaklığında gerçekleştirilen proje kapsamında düzenlenen “Ayın En İyi Suluboya Yarışması”‘n da derece alan sanatçılarımıza ödülleri takdim edildi.
 

Tomurcuk Vakfı Engelli Çocukları ile Ödüllü Ressamlarımızın birlikte workshop çalışmaları yaptılar. Usta Ressamların tekniklerini gösteren canlı performansları sergilediler. Sanatseverler tarafından yoğun ilgi gören workshopların yanı sıra İstanbul Suluboya Topluluğunun düzenlediği yarışmalarda dereceye giren resimler ile Atanur Doğan’ın sergisini ziyaret ettiler. 
 
Çalıştay süresince, canlı performans gösterimleriyle kültür ve sanat paylaşımlarından elde edilecek gelirin bir kısmını da TOMURCUK VAKFI adına bağışlayacaklarını kaydeden İstanbul Suluboya Topluluğu;
 
"Dostluk,  paylaşım ve hoşgörünün olmadığı bir dünyada hiçbir sorunun çözülemeyeceği gerçeğiyle, tüm engel ve önyargıları aşarak, Sanatın; Birliktelik barış ve evrensel anlamda daha sağlıklı ortamlar yaratacağı inancıyla,  uluslararası barışı destekleyerek,  resim tekniklerinin en eski tekniği olan şeffaf suluboya tekniğini öğretmek, geliştirmek ve sevdirmek düşüncesinde." 
 




 

 

  
Projeye destek veren sponsorlar;
İstanbul Büyükşehir BelediyesiSağlık ve Sosyal Daire Başkanlığı Engelliler Md.lüğü (İSEM), İstanbul Büyükşehir Belediyesi&Şehir Hatları, Promat Basım Yayın ve Tic.A.Ş, CadensArt&obby Paint, Güven Sanat, Şirket-i Hayriye Sanat Galerisi, Uzman Kopyalama Merkezi
 
 
İLGİLİ LİNKLER:
http://www.tomurcukvakfi.org
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder