29 Nisan 2013 Pazartesi


 



“İstanbul: Kıtaların ve Kültürlerin Birleşim Noktası"

İstanbul Suluboya Çalıştayı, Sergi & Workshop – 2013
İstanbul Kadıköy Şirket-i Hayriye Galerisi
(21 Haziran - 01 Temmuz 2013)




İstanbul Suluboya Topluluğu & Tomurcuk Eğitim Kültür Dayanışma Vakfı Ortaklığında gerçekleştirilecek , Atanur Doğan İstanbul Suluboya Çalıştayı 2013
 

Uluslararası Suluboya Derneği’nin (International Watercolor Society) kurucusu ve Kanada porte ressamları derneğinin (Portrait Society of Canada) seçtiği Dünyanın en iyi suluboya porte ressamı unvanına sahip  Atanur DOĞAN “İstanbul Kıtaların ve Kültürlerin Birleşim Noktası" başlığı altında ki yeni proje ile İstanbul’da sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

Doğan bu projesini İstanbul Suluboya Topluluğu (ISTANBUL WATERCOLOR SOCIETY)ile birlikte gerçekleştirmiş olup, Kültür ve Turizme doğrudan hizmet etmekte olan Uluslararası boyutunda ki suluboya sanatçılarını, İstanbul ve Türkiye üzerinde bir araya getirmeyi amaçlıyor.
Çalıştay süresince, canlı performans gösterimleriyle kültür ve sanat paylaşımlarından elde edilecek gelirin bir kısmını da TOMURCUK VAKFI adına bağışlayacaklarını kaydeden İstanbul Suluboya Topluluğu,
Dostluk,  paylaşım ve hoşgörünün olmadığı bir dünyada hiçbir sorunun çözülemeyeceği gerçeğiyle, tüm engel ve önyargıları aşarak, Sanatın; Birliktelik barış ve evrensel anlamda daha sağlıklı ortamlar yaratacağı inancıyla,  uluslararası barışı destekleyerek,  resim tekniklerinin en eski tekniği olan şeffaf suluboya tekniğini öğretmek, geliştirmek ve sevdirmek düşüncesinde.

 



 
 

PROJEDEN BEKLEDİĞİ KISA ve UZUN VADELİ SONUÇLAR İSE:
1) Türkiye’de bir ilk olacak Suluboya çalıştaylarını başlatmak, Gez-Resim yap turizm aktivitelerini başlatmak, periyodik olarak her yıl bu etkinlikleri devam ettirmek, resim ve özellikle suluboya tekniğine gönül vermiş ressamları bir araya getirmek amatörlere verilecek derslerle yeteneklerin ortaya çıkarmak.

2) Uluslararası usta ressamlar ve yerli usta ressamlarımızla amatör ressamlarımızın buluşmalarını sağlayarak Ülkemizin kültür sanat gelişimine katkıda bulunmak.

3) Farklı milletlerin sanatçıları ile yarışmalar düzenleyerek. Seçkin suluboya sanatçıları ile sergi açıp, Çalıştay yolu ile bir araya gelip, canlı performans gerçekleştirmek.

4) Koleksiyonerlerin, sanat akademisyenlerinin, galeri ve sanat camiasının suluboya sanatının hak ettiği değer ve önemine dikkat çekmesini sağlamak.

5) Ülkemiz ressamlarının diğer ülke sanatçıları ile tanışıp tecrübelerini paylaşmalarına zemin hazırlamaktır.
 
"Atanur Doğan Suluboya Çalıştayı Programı"
İstanbul Kadıköy Şirket-i Hayriye Galerisi, 21 Haziran - 01 Temmuz 2013 
 
21 Haziran 2013
10:00-12:00 Eserlerin Sergi Alanına Yerleştirilmesi
12:00-17:00 Tomurcuk Vakfı Engelli Çocukları ile Ödüllü Ressamlarımızın Buluşması, Usta Ressamların tekniklerini gösteren canlı performansları. Galeri balkonundan İstanbul Açık Hava Peyzaj Suluboya Demostrasyonları.

22 Haziran 2013
12:30-13.30 Söyleşi, Türk Resim Sanatında Suluboyanın Yeri ve Önemi
(Konuşmacı: Öğr.Gör. Yaşar Sabri ŞANLI Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Bşk.Yard.)
13:30-16:00 Atanur Doğan Canlı Modelden Suluboya Portre Demonstrasyonu
16:30 Sinevizyon Gösterisi
17:00 Kokteyl ve Ödül&Sertifika Töreni & Müzik Dinletileri
20:00 Akşam Yemeği

23-24-25 Haziran 2013
12:00-17:00 I. Dönem Workshop

26-27-28- Haziran 2013
12:00-17:00 II. Dönem Workshop

29 Haziran 2013
09:00-16:00 Sanatçılarla Toplu Açık Havada Peyzaj Suluboya Yapımı

30 Haziran 2013
12:00-16:00 Workshop Eserlerinin ve Açık Hava Çalışmalarının sergilenerek değerlendirilmelerin yapılması.

1 Temmuz 2013
14:00 Sergi Eserlerinin Toplanması
Tatlı Yorgunluk Çayı-Pastası. Kapanış.

TOMURCUK VAKFI



TOMURCUK Vakfı, zihinsel engelli gençlerin aileleri tarafından 2010 yılında kurulmuştur. Mehmet Zorlu Vakfı’nın kuruluş sponsoru olduğu Vakıf, zihinsel engelli bireylerin rehabilitasyonu, sosyal hayat içinde varolabilmeleri ve üretim hayatına katılabilmeleri için çalışmalar yapmaktadır. TOMURCUK Vakfı’nın ana amaçlarından biri de, zihinsel engelli bireylerin ebeveynlerinin kaybından sonra yaşamlarını iyi şartlarda sürdürmelerini sağlamaktır.


Vakıf, şu anda İstanbul Ataşehir ilçesindeki yeni binasında faaliyetini sürdürmektedir. Binada, çok yakında hizmete girecek olan Vakfa ait Rehabilitasyon Merkezi’nin yanısıra, zihinsel engelli gençlerin üretime katılacağı atölyeler bulunmaktadır. Binanın giriş katı da yine gençlerin çalışacağı kafeterya olarak düzenlenecektir.





İlgili Linkler.:







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder