18 Ocak 2013 Cuma

 

"TOMURCUK RESSAMLARI

KARMA RESİM SERGİSİ

AÇILIŞINDAN İZLENİMLER..."


Özel Tomurcuk Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri, yeni yılın ilk ayında ‘Tomurcuk Ressamları Karma Resim Sergisi, 11 Ocak 2013 Cuma günü saat 13.00’te, Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin’in katılımıyla düzenlenen açılış töreni ile sanat severlerin beğenisine sunuldu.
 
İstanbul Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde yer alan sergide; zihinsel engelli çocukların, gönüllü eğitmenler Günsu Saraçoğlu ve Esra Şentuna ile hazırladıkları resimler, “Konuşan Resimler” adlı çalışmalarıyla tanınan Sanat Eğitmeni ve Danışmanı Ahmet Nuray’ın yazınsal anlatımlarıyla buluştu.

Toplam 18 zihinsel engelli öğrencinin, 50’yi aşkın çalışmalarının görülebileceği sergide; akrilik, yağlı boya ve karışık teknik kullanılarak hazırlanmış resimler yer alıyor. Sergiyi, 22 Ocak 2013 Salı gününe dek Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde izlemek mümkün.
 
Sergi açılışı; Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin, Tomurcuk Kooperatifi yöneticileri&Eğitmenleri, velileri ve öğrencilerinin yanı sıra geniş bir davetli topluluğu katıldı.

Sergiyi; imza günü ve söyleşi etkinlikleri için gelen Ediz Hun, Mustafa Mutlu ve Can Ataklı onurlandırdılar.

Sergimiz bünyesinde Sanat Danışmanı ve Eğitmeni Ahmet Nuray'ın katılımı ile "Tanışma&Bilgilendirme" amacı ile velilerimiz ile bir söyleşi düzenlendi.

 

 
 

 

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder